Penningmeester

Penningmeester

Linda Bloem

info@fronikboerderij.nl

35 jaar al weer woon ik aan de Westzanerdijk en recht tegenover de Fronik boerderij. 14 jaar geleden hielp ik af en toe mijn buurman Kees op de boerderij en inmiddels is dit een flinke uit de hand gelopen hobby geworden. Mijn drijfveer? Ik hou ervan om iets te doen voor de buurt, ben absoluut niet van het achterover leunen en wil graag mijn handen laten wapperen. Ik heb affiniteit met dieren, de natuur en ik ben een mensen-mens. Ik vind het prachtig om elke dag weer bezig te zijn om een klein stukje leefomgeving te verbeteren!

Algemeen bestuurslid

Frank Wille van Toren

Vragen en informatie:
communicatie@fronikboerderij.nl

Voor mij, die heel lang in grote steden gewoond heeft en dat niet in Nederland, is de Fronik een bijzondere belevenis midden in een oer-Hollands polderlandschap. De dieren mogen overal rondlopen, net als de bezoekers die zich ook vrij kunnen voelen alles te ontdekken.

De boerderij is met veel inzet in de afgelopen jaren enorm veranderd, evenals de buurt er omheen, waar ik heen geïmmigreerd ben. Met mijn dus soms andere kijk op dingen wil ik graag mijn steentje bijdragen om de functie van natuurbelevenis, gezamenlijke aanpak en samenkomst verder te ontwikkelen.

Hoe leuk is het om op de grens van de stedelijke bebouwing en het veenweidegebied zo’n mooie
ontmoetingsplek te hebben, en b.v. de mogelijkheid voor kinderen heel analoog kippen niet alleen als chicken nuggets te kunnen leren kennen of hoe haren van een varken aanvoelen?

Ik vind het belangrijk om de openheid te behouden en gewoon voor iedereen een gezellige en toegankelijke omgeving aan te bieden voor alle leeftijden, vaardigheden, levensomstandigheden, herkomst en noem het maar op.

Voorzitter stichting

Voorzitter stichting

Inez Weetink

voorzitter@fronikboerderij.nl

Ik woon op de Westzanerdijk, dichtbij de boerderij en ontdekte deze bijzondere plek, toen nog niet open voor bezoek, tijdens het wandelen met mijn zoontje.

Hij was ook degene die in 2013 vrijwilligerswerk wilde doen op de boerderij.

Ik ben met hem meegegaan en op zondagochtend de dieren voeren is voor mij nu uitgegroeid tot drie dagen in de week met veel plezier naar de boerderij: om te zorgen voor de dieren, de verkoop van onze eieren en aardappels en nog veel meer.
Ik geniet van de ontmoetingen met de bezoekers, jong en oud, die langskomen op deze leuke rommelige plek; om te spelen, de dieren te ontmoeten, het museum te bewonderen, gewoon even te zitten of eieren te kopen.

Ik ben ontzettend blij met het behoud van de Fronikboerderij en vind het een eer en uitdaging om nu ook als bestuurder mee te helpen om de boerderij voor al die verschillende mensen die haar bezoeken een welkome en fijne plek te laten zijn.

Secretaris stichting

Secretaris stichting

Dieuwke Bosmans

secretaris@fronikboerderij.nl

Ik raakte betrokken via de buurtbewoners bij de Crowdfundingsactie voor de Fronik in 2018. Wát een energie en enthousiasme bracht dat teweeg! De Fronik buurtboerderij weet heel veel verschillende mensen met verschillende interesses aan te trekken, waardoor het erg leuk is om erbij betrokken te zijn.

Ik zet me graag in om deze plek voor de buurt te behouden.

© Copyright - Fronik Buurtboerderij