Inschrijven nieuwsbrief

Onze activiteiten

Het hele jaar door vinden er op de Fronik buurtboerderij verschillende activiteiten plaats. Deze organiseren we zelf of worden door buurtbewoners georganiseerd. Heb jij ook een idee? Kijk hier hoe je jouw idee aanmeldt of doe inspiratie op.

Houd de agenda op deze site in de gaten, volg ons op Facebook en Instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan ben je altijd op te hoogte.

Hieronder een greep uit onze seizoensgebonden activiteiten.

Lente

Wanneer de dagen beginnen te lengen, neemt ook het leven op de boerderij toe. We organiseren dan verschillende activiteiten rondom dat nieuwe leven. We zorgen dat er kikkervisjes zijn.

Met Pasen gaan we eieren zoeken.

Tijdens NL Doet eind maart organiseren we elk jaar een dag voor het bedrijfsleven. Zo hebben Lions Zaanstreek en De Nederlandsche Bank al eens geholpen.

Zomer

Nu is het leven op de boerderij in volle gang. Zo ook onze activiteiten. De hele zomer kun je herlijk op ons terras een boek lezen met een lekkere koffie of thee. Boeken staan er gratis te lenen in het museum. Niet alleen voor de kinderen is er voor een klein bijdrage een ijsje in de vriezer en een koel drankje in de koelkast.
Neem je lunch mee en picknick aan een van onze vele uitnodigende tafels.
En natuurlijk kun je uitgebreid spelen met het vele speelgoed of, bij regenachtig weer, misschien een bordspel in het museum.

Verder organiseren we met elkaar de Bring Your Own Buurt BBQ. Inmiddels een gezellige traditie tijdens de zomermaanden! Het idee is dat je zelf je barbecue en wat lekkers meeneemt voor erop. Drankjes zijn te koop op de boerderij.

Als er jonge uilen zijn, organiseren we samen met de Vogelbeschermingswacht Zaanstreek het Uilenringen.

Herfst

Welkomstborrel nieuwe buurtbewoners Elk jaar nodigen we aan het eind van de zomer/begin herfst al onze nieuwe (en oude) buurtbewoners uit om op de boerderij met elkaar kennis te maken onder het genot van een hapje en drankje.

Op 11 november is het Sint Maarten, bij de Fronik kan je een marshmellow komen roosteren boven het vuur.

Winter

Vanaf 2018 vieren we Sinterklaas op de boerderij, zou de Sint met zijn pieten langskomen?

Kerstborrel elk jaar op 24 december.

Nu alweer zo’n 10 jaar vieren we kerstavond samen. Is dat niet waar het om draait met kerst? Wij zorgen voor een gezellige avond met live optredens en heerlijke glühwein.

Nieuwjaarsborrel Ergens in januari trappen we het jaar samen af. Wat zijn je plannen en wensen voor het komend jaar? Wat zou je willen bereiken? Welke rol kan de boerderij hierin spelen?

Schaatsen? Als het voldoende vriest, is de ijsbaan achter de boerderij geopend!

Het hele jaar door

Workshops voor kinderen

Het hele jaar door zijn er workshops voor kinderen, bijna elke maand kun je terecht voor een leuke activiteit. Altijd op woensdagmiddag tussen 14.00 en 15.30. De kosten bedragen 3 euro inclusief wat lekkers.

Klusdagen

Op een boerderij is altijd wat te doen! We plannen elk seizoen een klusdag waarin we een aantal grote klussen samen aan kunnen pakken.

Blijf op de hoogte!

Houd het nieuws en de agenda op deze site in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.

© Copyright - Fronik Buurtboerderij