Samen zorgen we voor onze Buurtboerderij

Help mee op jouw manier

De Fronik buurtboerderij is er vóór de buurt en dóór de buurt. Iedereen is welkom om zich aan te sluiten en op vrijwillige basis werkzaamheden te verrichten.

Dit kan van alles zijn: iets wat je goed kunt, maar ook iets wat je leuk vindt. Je hoeft geen vaste uren te werken. Sommige vrijwilligers zijn er elke dag en sommige doen af en toe een losse klus. Net wanneer het jou uitkomt.

Lees hieronder wat je zoal kunt doen bij de Fronik Buurboerderij of meld je direct aan.

De snelste weg: doneren

Elke euro die we kunnen besteden aan de boerderij helpt. Het runnen van een boerderij kost nou eenmaal geld, denk aan voer voor de dieren, maar ook een bezoek van de veearts. Als jij Vriend van Fronik wordt, steun je structureel de boerderij én ontvang je het unieke Fronik klompje!

Acties en activiteiten

Heb jij een leuk idee voor een actie of activiteit? Probeer het eens uit op de Fronik! De activiteiten hoeven geen grote publiekstrekker te zijn en geen enorme (tijds)investeringen te vergen. Het gaat om samenwerking, activiteit in de buurt en lol om wat (kleine) bedragen binnen te halen voor de verzorging van de dieren. Doe inspiratie op en meld jouw actie of activiteit aan.

Brood bestellen van Kiss Bakery

Door brood en andere lekkernijen bij ons te bestellen steun je de boerderij, Kiss Bakery doneert namelijk 40% van de opbrengst. Elke week kan je voor donderdag 15.00 bestellen en het op vrijdag ophalen op de boerderij. Wat een luxe! Bestel brood.

Dieren verzorgen

Gaat je hart sneller kloppen bij het voeren van kakelende kippen of keutels ruimen in het konijnenhok? Kortom; heb je een passie voor dieren verzorgen?

Dan worden onze dieren (en wij ook) blij van jou! Onbeperkt knuffelen met de dieren (degene die hier dol op zijn) is natuurlijk inbegrepen. Meld je aan als dierenverzorger.

Klussen

Kun je overweg met een hamer, boormachine en misschien wel meer?

Vrijwilligers met twee rechterhanden zijn altijd welkom! Van kleine onderhoudsklussen tot grote(re) projecten en renovaties, de echte doe-het-zelver kan niet zonder Fronik. Meld je aan als klusser.

Marketing & Communicatie

Ben je meer van de puntkomma dan de cijfers achter de komma? Schreef je vroeger al je verhalen in je dagboek en zoek je een nieuwe uitlaatklep? Zoek niet verder en laat al je creativiteit los op Fronik. Denk aan nieuwsberichten schrijven of redigeren, flyers opmaken, foto’s en filmpjes maken/bewerken of het bijhouden van onze social media kanalen. Opties genoeg. Meld je aan voor marketing & communicatie

Bestuursactiviteiten

Wat is een buurtboerderij zonder een bestuur? Fronik heeft gelukkig betrokken bestuursleden die samen het beleid vormgeven en uitdragen. Wil je hier onderdeel van uitmaken? Bekijk wat de stichting doet en wie het bestuur is.

Meld je aan voor het bestuur.

Fondsenwerving

Vind jij het leuk om het geld te laten stromen? Wil jij helpen met het presenteren van de Fronik Buurtboerderij aan fondsen en donateurs? En werk je graag onder het motto “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”? Meld je dan aan bij het Fondsenwervingsgroepje, beter bekend als de Fondsjes. Voor de verdere verbouwing van de hooischuur is er nog wel wat nodig. Met jouw hulp krijgen we dat bij elkaar! Meld je aan als fondsenwerver.

Helpen als bedrijf

Draag maatschappelijk bij als bedrijf en help mee de boerderij verder te ontwikkelen. Lees de pagina voor ondernemers.

Wil je helpen? Meld je aan!

Herken jij je in een van bovenstaande activiteiten? Of heb je een talent of een idee dat hier niet bij staat? Vul dan onderstaand formulier in. Wij beloven een leuke tijd, met gezellige mensen en een prachtige toekomst voor de boerderij.

    Ik wil helpen met:

    © Copyright - Fronik Buurtboerderij