Mede mogelijk gemaakt door

De Fronik Buurtboerderij wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet en steun van verschillende partners, fondsen en sponsoren. Daarvoor natuurlijk onze grote dank!

Buurtbewoners

Naast de vele bedrijven en organisaties die ons helpen zijn ook de bewoners rondom de boerderij een grote steun. Niet alleen dankzij het werk dat de vele vrijwilligers verzetten, maar ook de overweldigend veel reacties die wij elke keer krijgen wanneer we een actie opzetten.

Zoals bijvoorbeeld bij de crowdfunding actie in 2019, het geven van een burenpakket in 2020 tijdens de Corona pandemie, de kerstactie van 2020 en het doneren van de paasbroden in 2021 aan dak- en thuislozen en vrouwen en kinderen in de vrouwenopvang in de Zaanstreek.

Ook danken wij alle Vrienden van Fronik.

Gemeente Zaanstad

De gemeente heeft het mogelijk gemaakt om dit spontaan ontstaande buurt initiatief na al die jaren te formaliseren en zo voor de toekomst veilig te stellen.

Koninklijke Nederlandse Heide Maatschappij

De adviseurs van KNHM helpen bij het ontwikkelen en opstellen van een plan van aanpak en business case. Dit alles doen zijn voor ons onbezoldigd.

Arcadis

De experts van Arcadis helpen bij het doorrekenen van de bouwplannen. Dit alles doen zijn voor ons onbezoldigd.

Stadsherstel

Stadsherstel is onze partner bij de ontwikkeling van de boerderij. Zij restaureren het voorste gedeelte van de hooihuisboerderij. Zij staan ons met raad en daad bij in de verdere ontwikkeling van het hele terrein.

Heeren van Zorg

Onze betrouwbare partner in het begeleiden en ontmoeten van mensen met autisme.

H&NK architectuur en interieur

Martijn van der Hout en Tanja Nieuwenhuyzen Kruseman (tevens buurtbewoners!) zijn vanaf het begin betrokken bij het ontwerp van de boerderij.

Stam & Stam advocaten

Advocaten Pauline en Annemieke Stam voorzien ons van juridische advies en ondersteuning.

Rabobank Zaanstreek

Het Coöperatiefonds van Rabobank Zaanstreek draagt bij aan lokale duurzame projecten. Hiermee financieren we de professionele houtskeletbouw van onze nieuwe stallen.

Ook kregen we via de Rabo ClubSupport een mooi bedrag waarmee we de konijnenberg realiseerden.

Lees het interview met vrijwilligers Linda Bloem en Wilma Peters in Rabo & Co, het magazine voor leden van de Rabobank.

PontMeyer

PontMeyer heeft ons het hout geleverd waarmee de houtskeletbouw van onze nieuwe stallen gemaakt wordt.

Kiss Bakery

Kiss Bakery uit Zaandam sponsort ons elke week door 40% van de opbrengst van de (op de boerderij) verkochte broden en andere lekkernijen te doneren. Bestel brood.

P.M. Duyvisfonds

Het doel van P.M. Duyvisfonds is het ondersteunen van projecten die liggen in de sfeer van cultuur, kunst, jeugd en maatschappelijk werk binnen de Zaanstreek.

Het P.M. Duyvisfonds heeft een bedrag ter beschikking gesteld voor de bouw van de stallen.

Stichting Honig Laanfonds

Het Honig-Laan Fonds steunt Zaanse projecten op het gebied van sport, cultuur, natuur en monumenten.

Het fonds heeft een bedrag ter beschikking gesteld voor de bouw van de stallen.

Afezo

Aannemingsbedrijf Afezo heeft de afwatering en bestrating rondom de stallen vanuit hun SROI voor ons aangelegd.

Kansfonds

Het Kansfonds hebben wij ten tijde van de Corona lockdown in maart 2020 aangeschreven om buurtpakketten te kunnen leveren bij kwetsbare ouderen. Dit is gehonoreerd met €500,- waardoor er in die periode door buurtbewoners zeker 100 buurtpakketten geleverd zijn aan medebuurtbewoners uit de wijk Nieuw West.

Hout- en Meubileringscollege Amsterdam

Studenten van het HMC hebben in het kader van hun studie de spanten en skeletbouw van de stallen gebouwd met het hout dat geleverd is door PontMeyer.

Stichting DOEN

Stichting DOEN heeft een fiks bedrag toegezegd voor de renovatie van het Museum. Nicole Rietvelt (Programmamanager Stichting DOEN): “Stichting DOEN heeft bijgedragen aan de verbouwing van Buurtboerderij Fronik zodat de boerderij het hele jaar bruikbaar is voor activiteiten voor en door de buurt. Hierdoor kunnen meer bewoners betrokken worden en kunnen meer mensen elkaar ontmoeten. “

DownsideUp

Simon Douw, betrokken buurtbewoner en creatieve alleskunner, is onze steun en toeverlaat op het gebied van crowdfunding en andere zaken. Onder zijn bezielende leiding werd de crowdfunding actie van voorjaar 2019 een groot succes, met een opbrengst van €35.000,- voor de bouw van de nieuwe stallen.

Simon is ook de initiatiefnemer van de Westzaanse hotspot Jongwijs.

Engie

Engie heeft een vestiging in Zaandam en zij hebben aan ons de brandbeveiliging voor in de nieuwe stallen gedoneerd.

Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Zaanstreek Waterland

Stichting MOZW heeft een bijdrage gedaan voor de aanschaf van tuin- en terreinmaterialen. Denk aan een tuinslang op haspel, mestvork, gazonsproeier en kruiwagens.

KTL.nl

Het bedrijf ktl.nl heeft een bijdrage gedaan voor de aanschaf van dierenverzorging en werkplaatsbenodigdheden. Denk aan een varkenstrog, hooiruif voor de geiten en schoonmaakborstels en zagen.

Rotary Zaandam

De Rotary Zaandam heeft een bijdrage gedaan voor de aanschaf van dierenverzorging en werkplaatsbenodigdheden. Denk aan kippengrit, mineraalblokken voor de pony’s, geiten en ezels, een compressor en beitelset.

I. Deegen & Zoon BV

Voordat het dak en de zolder van het museum verneuwd konden worden (in zomer van 2021) moest van de helft van het dak nog asbest verwijderd worden.

Dit is professioneel verwijderd door asbestsaneringsbedrijf I. Deegen & Zn BV. Ze hebben ons voor 50% gesponsord.

Oranjefonds

Het Oranjefonds heeft een bijdrage van €5.000 geleverd aan de renovatie van het museum.

© Copyright - Fronik Buurtboerderij