Bouw mee aan de meest eigenwijze buurtboerderij van de Zaanstreek!

Samen bouwen we een duurzame toekomst voor de plek waar iedereen welkom is.

De Fronik buurtboerderij is veel meer dan een stapeltje dieren te midden van karakteristieke Zaanse bouwwerken, een prachtig wandelgebied en beschermd weidevogelgebied op steenworp afstand van het stadscentrum van Zaandam. De ziel van de Fronik is dat iedereen er echt welkom is. En dat merk je: mensen die elkaar anders niet tegenkomen, zien elkaar wel bij de Fronik. Er wordt geklust, gegeten, geSinterklaast en geKerst. Kinderen kunnen hier het hele jaar rond nog ongedwongen spelen, kanovaren en dieren aaien. Voor iedereen is plaats en iedereen hoort erbij. We zijn er trots op dat de Fronik een plek is die voor zoveel mensen een tweede thuis is geworden. Daar waar zoveel andere plekken zijn ‘verhipt’, commercieel geworden en 1001 regeltjes hebben verzonnen, is de Fronik gewoon zichzelf gebleven. We zijn onze eigenwijsheid niet verloren!

De volgende stap: een duurzame toekomst

De staat van de gebouwen bij de Fronik loopt wel achter op de sfeer. Laten we eerlijk zijn: zo kan het niet langer. Daarom trekken we nu de stoute schoenen aan en nodigen jou uit om mee te doen: gaan we de komende jaren nog een beetje pappen en nathouden, of gaan we deze kans pakken om de Fronik nog beter te maken als ooit tevoren? Voor een eigenwijze buurtboerderij als De Fronik betekent dat, dat we de gebouwen niet alleen een beetje oplappen, maar volledig opknappen en aanpassen, met respect voor de geschiedenis, zodat iedereen nog tientallen jaren op de Fronik kan bouwen.

Samenredzaamheid: wat we willen bouwen

Ons uitgangspunt is daarbij is ‘samenredzaamheid’. Als we het samen doen, is bijna alles mogelijk. We willen daarom:

  1. ‘Het Museum’ als ontmoetingsplek op en top opknappen en inrichten
  2. Een geweldige woonkeuken realiseren, zodat we nog beter met elkaar kunnen eten en activiteiten kunnen organiseren. Eten verbindt! De keuken zelf wordt gedoneerd door niemand minder dan Bruynzeel Keukens!
  3. De stallen van ezels Kobus & Flip en zwijn Noedel en de andere dieren stevig en betrouwbaar en duurzaam vernieuwen, en ook dit met respect voor de sfeer van de Fronik.
  4. De hooiberg, waar nu de dieren staan ombouwen tot gemeenschappelijke ruimte, met rondom glazen kozijnen, die ook te openen zijn. Zo wordt binnen buiten en buiten binnen.

Wat jij krijgt

Of je nou op 100 meter afstand woont van de Fronik Buurtboerderij of wat verder, wie meedoet aan deze campagne bouwt mee aan een stukje geschiedenis in wording. Krijgen we dit voor elkaar, dan is de boerderij niet alleen klaar voor de toekomst, maar nog beter dan ooit tevoren. En daar geniet niet alleen jij van, maar misschien ook wel je buren, kinderen, kleinkinderen, vrienden, ouders en wie weet wie nog meer. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt iedereen die meebouwt iets extra’s. Zet jezelf op de mailinglijst en we houden je op de hoogte.

Dit voorjaar hebben we het grote lanceringsfeest op de Fronik Buurtboerderij. Dan gaan we de crowfundingscampagne lanceren en proberen we samen zoveel mogelijk geld op te halen voor het behoud van de boerderij. Hierover volgt gauw meer.

© Copyright - Fronik Buurtboerderij