400+

Supporters

Wauw, wat een crowd!
Meer dan 400 mensen en bedrijven samen hebben de Fronik Buurtboerderij gesteund! Dat zijn echt ontzettend veel betrokken mensen uit de buurt en omgeving. Wat zijn we daar trots op!

Alle supporters zijn inmiddels benaderd met meer informatie over de uitreiking van de verschillende dik verdiende rewards die we voor deze zomer hebben gepland, zoals de lunch, de vaartocht of je naam vereeuwigd op het meebouwersbord (dat eigenlijk geen bord is, maar een tafelkleed!).

35.000,-

Opgehaald!

De vlag kan uit! Met onze crowdfunding campagne is er via Voorjebuurt het prachtige bedrag van €33.000,- ingezameld! Het is werkelijk hartverwarmend dat iedereen zo enthousiast heeft bijgedragen. Bovendien hebben we met de verschillende activiteiten op de boerderij nog eens €2.000,- extra voor op de rekening vergaard.

We kijken met veel plezier terug op de afgelopen weken waarin we met zijn allen samenkwamen om ons doel te bereiken. We hebben het samen gedaan!

40+

Vrijwilligers

Zonder de vrijwilligers hadden we dit nooit kunnen bereiken. We zijn ontzettend dankbaar en verrast (!) door de inzet van zoveel mensen die zich belangeloos hebben ingezet voor deze campagne. Wil je nog even nagenieten van alle activiteiten die zijn georganiseerd? Bekijk dan de foto’s in ons fotoarchief (binnenkort!).

Totaal gefinancierd voor renovatie Fronik Buurtboerderij (stand juni 2019)
0%
Opknappen stallen: financiering van 30.000 behaald
0%
Opknappen bijgebouwen en werkplaats (40.000 nodig)
0%
Renoveren gemeenschappelijke ruimtes, woonkeuken en museum (30.000 nodig)
0%

En hoe nu verder?

Nu kan er begonnen worden aan de renovatie van de stallen, de eerste steen voor het vrolijk voortbestaan van de Fronik Buurtboerderij zal naar verwachting in september worden gelegd.

Voor de overige onderdelen zijn we continu bezig om nog meer gefinancierd te krijgen via bijvoorbeeld het aanvragen van subsidies en sponsoring van bedrijven.

BOUW MEE AAN DE MEEST EIGENWIJZE BUURTBOERDERIJ VAN DE ZAANSTREEK!

Samen bouwen we een duurzame toekomst voor de plek waar iedereen welkom is.

De Fronik buurtboerderij is een unieke plek tussen de stad Zaandam en het Zaanse platteland. Tussen de karakteristieke bouwwerken lijkt het even alsof de tijd stil heeft gestaan. Als je iets verder loopt vind je het aangrenzende natuurgebied Westzijderveld. Mensen en dieren ontmoeten op een plek waar iedereen welkom is, dat is de ziel van de Fronik.

Samen wordt er geklust, gegeten en vieren we feestdagen. Kinderen mogen het hele jaar ongedwongen spelen, kanovaren en dieren aaien. Ouderen halen herinneringen aan vroeger op en delen dit weer met de jeugd. Voor iedereen is plaats en iedereen hoort erbij. We zijn er trots op dat de Fronik een plek is waar zoveel mensen zich thuis voelen. Met onze eigenwijsheid en ons doorzettingsvermogen is het gelukt de boerderij te behouden. Nu is het tijd om samen verder te bouwen aan een toekomst waarin wij volop kunnen blijven genieten van de pracht van de Fronik Buurtboerderij.

De volgende stap: een duurzame toekomst

De staat van de gebouwen bij de Fronik loopt wel achter op de sfeer. Laten we eerlijk zijn: zo kan het niet langer. Daarom trekken we nu de stoute schoenen aan en nodigen jou uit om mee te doen: gaan we de komende jaren nog een beetje pappen en nathouden, of gaan we deze kans pakken om de Fronik nog beter te maken dan ooit tevoren? Voor een eigenwijze buurtboerderij als De Fronik betekent dat, dat we de gebouwen niet alleen een beetje oplappen, maar volledig opknappen en aanpassen, met respect voor de geschiedenis, zodat iedereen nog tientallen jaren op de Fronik kan bouwen.

Samenredzaamheid: wat we willen bouwen

Ons uitgangspunt is daarbij ‘samenredzaamheid’. Als we het samen doen, is bijna alles mogelijk. We willen daarom:

  1. De stallen van ezels Kobus & Flip en zwijn Noedel en de andere dieren stevig en betrouwbaar en duurzaam vernieuwen, en ook dit met respect voor de sfeer van de Fronik.
  2. ‘Het Museum’ als ontmoetingsplek op en top opknappen en inrichten.
  3. Een geweldige woonkeuken realiseren, zodat we nog beter met elkaar kunnen eten en activiteiten kunnen organiseren. Eten verbindt! De keuken zelf wordt gedoneerd door niemand minder dan Bruynzeel Keukens!
  4. De hooiberg, waar nu de dieren staan, ombouwen tot gemeenschappelijke ruimte, met rondom glazen kozijnen, die ook te openen zijn. Zo wordt binnen buiten en buiten binnen.

Wat jij krijgt

Of je nou op 100 meter afstand woont van de Fronik Buurtboerderij of wat verder, wie meedoet aan deze campagne bouwt mee aan een stukje geschiedenis in wording. Krijgen we dit voor elkaar, dan is de boerderij niet alleen klaar voor de toekomst, maar nog beter dan ooit tevoren. En daar geniet niet alleen jij van, maar misschien ook wel je buren, kinderen, kleinkinderen, vrienden, ouders en wie weet wie nog meer. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt iedereen die meebouwt iets extra’s. Want alleen wie deelt kan ook vermenigvuldigen!

Iedere meebouwer wordt desgewenst vereeuwigt op het grote Fronik meebouwersbord, we geven eigenwijze Fronik koffiekaarten uit, organiseren heerlijke lunches en een boottocht en bieden teams en bedrijven een unieke teamervaring op de Fronik. Zo zie je maar: de Fronik is een plek die niet alleen vraagt, maar ook volop teruggeeft. Dat is de ziel van de Fronik!

© Copyright - Fronik Buurtboerderij