Verhuizing dieren naar nieuwe stallen

Eindelijk was het dan zover! De nieuwe stallen voor de dieren zijn af! De grote verhuizing is dus begonnen.

Ons varken Noedel kan nu lekker in haar eigen hooi woelen en vindt het zeker fijn om haar plek niet meer met de ezels te moeten delen. In haar ruime nieuwe stal kan zij ook zo lang blijven liggen als ze er zin in heeft.

 

 

 

 

De ezels Kobus en Flip hebben nu ook hun eigen ruime stal. Tijdelijk konden ze in de hooiberg schuilen, maar nu, sinds de nieuwe stallen klaar zijn, was het tijd voor verhuizing. En ze vinden het zeker ook leuk om hun plek niet meer met Noedel te hoeven delen.

 

 

 

 

Onze kippen zijn nu in hun nieuwe stal ook beter tegen wind en weer beschut en genieten lekker van de grotere
ruimte met de vele mogelijkheden, zoals op hun eigen schommel zitten. Helaas hebben de wilde vogels op het weiland nog steeds kans op vogelgriep en moeten onze kippen daarom in hun stal verblijven.

 

 

 

De geiten Jip en Janneke genieten lekker van hun droge en tegen wind beschutte stal. Soms zijn ze wat overmoedig en steigeren op hun achterpoten, daarom is het voor onze kleine bezoekers veiliger dat de geiten niet overal kunnen rondlopen. Ook daarvoor is gezorgd, bij mooi weer hebben ze hun eigen voorlopige buitenplek gekregen waar ze lekker van het zonnetje kunnen genieten tot het gras weer gegroeid is.