Bijzonder(e) gezellige vrijwilligersavond

Vrijdagavond 9 november kwamen al onze vrijwilligers bij elkaar: een bonte mix van buurtbewoners met diverse achtergronden. Zo waren er vrijwilligers die al jaren in de buurt wonen en  waarvan hun kinderen vroeger al op de boerderij speelden. Deze kinderen zijn inmiddels volwassen en hebben zelf ook weer kinderen. Ondertussen zijn er dus drie generaties vrijwilligers actief op de boerderij! Daarnaast waren er ook veel nieuwe buurtbewoners, waarvan sommige zich weer voor hun (jonge) kinderen voor de boerderij willen inzetten.

De Fronik Buurtboerderij is een prachtig voorbeeld van buurtparticipatie. Iedereen die zich inzet maakt gebruik van haar of zijn eigen kracht en mogelijkheden. De taken die worden gedaan lopen uiteen van de dagelijkse verzorging van de dieren tot het inzamelen van geld middels het donatiesysteem Vriend van Fronik en crowdfunding (daarover binnenkort meer!), tot het beheer van de website en het ontwerpen van de nieuwe gebouwen op ons terrein. Zelfs het eten werd vrijwillig verzorgd door buurtbewoners vanuit de prachtige food truck van ‘Bunny Chow’.

De vrijwilligersavond had als doel om elkaar beter te leren kennen en om gezamenlijk na te denken hoe we de komende jaren gaan zorgen dat de plannen die er liggen ook praktisch uitgevoerd gaan worden. Aan de hand van vier stellingen werd dit besproken:

  • Hoe zorgen we voor een goede interne communicatie?
  • Wat zijn aspecten om op te letten bij de bouw?
  • Hoe komen we aan nieuwe bestuursleden?
  • Hoe ziet de Fronik Buurtboerderij eruit in 2023?

Door in kleine groepjes te brainstormen kwamen er heel wat goede suggesties naar voren. Alle ideeën werden op grote flip over bladen geschreven en hier kon elk groepje om de beurt met elkaar over sparren. Uiteindelijk is alle waardevolle input verzameld door het bestuur.

Alle vrijwilligers gingen na deze bijzonder(e) gezellige avond met een goed gevulde buik en een hoofd vol ideeën weer naar huis.

Wil jij ook meedoen? We hebben nog steeds hulp nodig op allerlei gebieden, dus meld je aan en misschien ben jij ook wel aanwezig op de volgende bijeenkomst!