Draag je steentje bij!

Na de corona-lockdown zoekt Fronik weer verbinding! De coronaregels hoeven het leven op de boerderij niet in de weg te staan: we gaan uiteraard zorgvuldig met elkaar om.

De fundering ligt er, de stallen worden heropgebouwd. Dit dankzij de grote inzet van buurtbewoners en vrijwilligers die hun steentje bijdragen; o.a. in het voorjaar van 2019 tijdens onze succesvolle crowdfunding.

We zijn al een heel eind op weg, maar we zijn er nog niet. De Fronik en de buurt verdienen een levendige plek voor verbinding, met stevige muren en een waterdicht dak.

‘Draag je steentje bij’-projecten

Daarom organiseren onze buurtbewoners en de vrijwilligers zelf kleine projecten: de zogenaamde ‘steentjes’ die ieder bij kan dragen aan de Fronik Boerderij en de buurt.

De opbrengst van de projecten gaat naar renovatie van ontmoetingsruimtes “Het Museum” en “De Hooiberg” …. en de activiteiten zijn er bovendien voor de verbinding van de bewoners en opleving van de buurt. Leven in de boerderij!

Zo wordt de boerderij opnieuw opgebouwd met steentjes die van de buurt komen, want de Fronik buurtboerderij is van ons samen.

Van bingomiddagen, kindervoorstellingen, taart met koffie op een zondagochtend, informatieve wandelingen, borrels en barbecues tot de verkoop van vers brood, stekjes, zelfgemaakte spiegels, wollen tassen, rieten hangplantenmanden, insectenwoningen en groentestekjes.

De Fronik staat open voor iedereen die op zijn of haar eigen manier een steentje kan wil bijdragen. Draag jij ook een steentje bij?

Deze actie is niet meer actief, maar je kan nog steeds helpen door een activiteit of actie uit te voeren.